Hi, mijn naam is Bertine, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn pagina!

Eind 2016 is het, als ik het te horen krijg… dat nieuws waarvan ik dacht, ach joh, dat komt wel goed, mijn tijd bij dit bedrijf is toch voorbij. En ja hoor, ik ben aan de beurt, boventallig… Nog wat maanden te gaan en dan. Ja wat dan??

Al heel snel dacht ik, YES, vrijheid!!!

Dit is mijn kans om de vrijheid tegemoet te gaan! Dus ik wist niet hoe snel ik me moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Simpel, wat ik deed in loondienst kan ook als zelfstandige. Bijkomend voordeel, geen baas meer die meekijkt over mijn schouder, geen verplichting meer om iedere dag om 9 uur aan mijn buro te zitten. Heerlijk toch?

Oei oei oei, wat een vergissing. Geen opdracht te vinden. En de ondernemers die ik sprak wilden stuk voor stuk voor een dubbeltje op de 1ste rang zitten. No way dacht ik. Iets klopt er niet, dit is toch geen vrijheid?

En hier begon mijn reis. De reis naar mezelf. De reis die ging over hoge bergen en diepe dalen. Met vallen en weer opstaan. Keihard mijn hoofd stoten, even duizelig. Maar toch. Toch voelde ik al gauw aan alles dat dit mijn weg was. Dit is de weg voor mij.

Langzaam maar zeker is het me duidelijk geworden. Vrijheid heeft niets te maken met loondienst of een baas. Niets met kantoor en een wekker. Nee hoor, vrijheid zit van binnen. Mezelf de vrijheid te gunnen om te doen waar mijn hart ligt. Dat is duidelijk:

Inspireren, creëren, genieten van vrijheid!